Ravnsgaard Metal

Om Ravnsgaard Metal

Lidt om vores historie og vores fokus på udvikling

Firmaprofil og lidt historie

I 1977 grundlagde Jesper Ravnsgaard Jensen sin virksomhed som en drengedrøm. Den dengang 24-årige maskinarbejder havde allerede i 1974 etableret et lille værksted, men det var først i 1977, da han momsregistrerede sig, at eventyret begyndte.

De tidlige opgaver omfattede produktion og vedligeholdelse af savværksmaskiner og støbeforme. Virksomheden udviklede sig hurtigt, og i 1978 byggede Jesper Ravnsgaard et kombineret værksted og bolig. Opgaverne spændte nu over elementer til brændeovne, servicearbejde og specialopgaver for fabrikker.

Kontakten med entreprenørvirksomheder voksede i 1980 under opførelsen af et kraftvarmeværk, det banede vejen for samarbejde med kraftværkssektoren og raffinaderier i hele Norden.

Efter udvidelser i 1984 og 1998 blev de første CNC-maskiner anskaffet i 1997, og i 2001 tilføjedes en kranbil til transport og montage. Virksomheden har uddannet dygtige lærlinge, inklusive en danmarksmester.

I 2022 igangsatte virksomheden et generationsskifte, og Christian Reventlow blev ny Ejerleder. Jesper Ravnsgaard fortsætter med at bidrage til udviklingen og forbliver en del af den daglige ledelse.

I april 2023 opkøbte Ravnsgaard Smede- og Maskinværksted KSM Group A/S med stor maskinfabrik i Randers og stor smedeproduktion i Polen.

I dag er det hele derfor samlet under navnet; Ravnsgaard Metal.

Personale hos Ravnsgaard Metal

Dygtigt personale

​En pæn del af medarbejderne er tillige egne smedelærlinge, men medarbejderstaben tæller i dag også, udover dygtige smedesvende, industriteknikere, ingeniør og administrationspersonale.

​Men kan eget personale ikke slå til, kan trækkes på en håndfuld tætte samarbejdspartnere.I jubilæumsåret 2002 var en del af de store opgaver for virksomheden rør- og konstruktionsarbejde på Herning Værket. I disse år bygges værket om fra gasfyring til fyring med flis.

​Ravnsgaard Metal har gennem årene haft utroligt mange spændende og forskelligartede arbejdsopgaver.​

​Der kan f. eks. nævnes:
Rørarbejde til lyddæmpere, konstruktioner til betonindustrien, nybygning og vedligeholdelse af betonværker. Man har udviklet en serie helt unikke lyddæmperkassetter i AISI 316 til Masnedø Værket og AISI 910, 900 meter halmtransportrør fra blæser til kedel, designet, beregnet og monteret til Studstrup Værket. En anden type opgave har været udvikling og produktion af teleskopbånd til transportsektoren. Ravnsgaard udviklede i 1988 det helt specielle teleskoptransportbånd RM 1300, som er en udlæggertransportør for færdigbeton. Man har desuden konstrueret cementsiloer til byggesektoren med en kapacitet på 5000 t.

En virksomhed i konstant udvikling

Hvad fremtiden byder er naturligvis svært at forudsige, men et er sikkert – arbejdsopgaver er der nok af!

​​Der er altid ting, der skal serviceres, underleverandørarbejde, der skal udføres. Ledelsen i Ravnsgaard Metal er til stadighed opmærksom på nye produkt- og servicemuligheder, ligesom de sagtens kan forestille sig, at både Udviklings- og Konstruktionsafdelingen samt Maskinværkstedet bliver udbygget i årene fremover.

Men for at virksomheden kan udvikle sig, er det vigtigt til stadighed at bevare en god arbejdsplads med dygtige medarbejdere, et godt arbejdsklima og spændende ansvarsområder og arbejdsopgaver.

Ravnsgaard Metal dækker i dag et meget bredt område indenfor jernfaget, og de mange forskelligartede kundeopgaver har betydet, at virksomheden i dag kan tælle adskillige virksomheder på referencelisten. Blandt andre: Aalborg Portland, Ørsted, Vestas, Troldtekt, Runi, Skanska, Elsam/Tech-Wise, FLS Miljø, Tarco, ABB, Lind Maskiner, Valdemar Birns Jernstøberi, JAI samt en skare af trofaste lokale virksomheder.​

Om virksomheden Ravnsgaard Metal

Ønsker du tilbud?

    Uddybende fil/tegning til os (filer som Step file, DWG, PDF eller lign. format).